jpeg-game-wallpaper-i

Spelmusik: Battlefield 1942 (PC) – Main Theme (2002)

Under Joysticks mångåriga historia har vi alltid lyssnat på musik från Call of Duty-serien samtidigt som vi glömt bort en annan spelserie av samma snitt.

Personligen ser jag Battlefield-temat som en av de där riktigt oförglömliga musikstyckena, i synnerhet på PC-fronten. Det är en spelserie som har över tio år på nacken vid det här laget och för den som inte kände till det är militärspelet en svensk skapelse av spelstudion DICE som har sitt högkvarter i Stockholm.

Call of Duty sina musikaliska stunder då och då men samtidigt har seriens musik långt ifrån samma igenkänningsfaktor och kontinuitet som Battlefields klassiska tema som ostoppbart tågat fram år ut och år in. Det kända ledmotivet är komponerat av Joel Eriksson som gav det militaristiska spelet ett stycke som går i lämplig marchtakt där små härliga skutt av musikalisk glädje stoppas in för att ge stycket lite extra krydda, variation och melodi.

Det är dags att vara lite patriotiska och ge Battlefield-musiken en stund i det musikaliska rampljuset och därför har vi lagt till seriens ståtliga huvudtema till Joystick 7.0:s repertoar som ni kan höra 22 januari på konserthuset.