large

Läsarnas spelmusikfavoriter 2014

Under julhelgen frågade jag runt på sociala medier vilken spelmusik från 2014 som ni Volym-följare uppmärksammade lite extra under året som gick. Nu går det att läsa resultatet.

Många av er verkade lyssna extra ordentligt när det kom till rollspel eller snarlika former av spel men det finns även lite andra typer av genrer representerade i listan. Om du känner att du tipsat om musik som inte är med i listan kan det bero på att din musik krockat med mina egen personliga favoriter som jag presenterar på torsdag.

Kirby Triple Deluxe
Attack!

Vi börjar med något glatt! Vem har sagt att det måste låta allvarligt och ödesmättat när man slåss? Inte Nintendo! När Kirby ger sig i strid är det till denna förtjusande rappa trudelutt!

Lightning Returns: Final Fantasy 13
The Glittering City of Yusnaan

Här har vi ett ledmotiv för en stad man besöker i Square Enix senaste Final Fantasy-epos. Saxofon, starka trummor och elgitarrer skapar en modern orientalisk känsla som skall reflektera Yusnaan.

Child of Light
Aurora’s Theme

Här har vi ert mest finstämda val. Vackra Child of Light är en ganska sorgsen historia om flickan Aurora som avlider och hamnar i det mystiska landet Lemuria. Musiken passar till Auroras kamp att stoppa den mörka drottningen Umbra samt spelets övergripande melankoliska tema.

Fantasy Life
Great Plains & Tavern

Level-5-spelet  höstade faktiskt in hela två önskemål där musiken från tavernan och utomhusmusik stod på menyn. De två är ganska olika i ton. Den ena sådär klassiskt kart/hub-aktig med ett kul instick av säckpipor medan den andra påminner mer om Ocarina of Times Hyrule-musik, om den var gjord i Tyskland eller Österrike.

Assassin’s Creed Unity
Rather Death than Slavery

Hur kan det bli något annat än väldigt allvarligt med en titel som denna? En härlig basgång och dyster slinga ackompanjeras av  La Marseillaise-sång medan en ödesdiger klocka tickar olycksbådande.

Super Smash Bros. for Wii U
Menu

När man är inne och pillar och rotar i Super Smash Bros-menyerna är det viktigt att inte bli less på musiken och med seriens huvudtema blir det svårt att saker kan gå fel. Menytolkningen är en lite extra rockig och svängig variant med sina egna intressanta utspel.


I morgon avslöjar jag en ny Joystick 7.0-låt och på torsdag får ni läsa min personliga GMOTY-lista för 2014. Sen är det dags att blicka framåt!