csm_zombiebanner920_fa093fad69-003

Några ord om konserten och filmen Zombiehagen

Något riktigt häftigt och unikt kommer hända på Malmö konserthus i mitten av november. Det skall nämligen hållas en filmpremiär. En av de vanligaste frågorna jag får i dag ute på evenemang är “Vad är Zombiehagen?”. Jag tänkte svara på denna fråga mer ingående nu.

Zombiehagen är en kortfilm på omkring en halvtimme som är producerad, skriven och regisserad av Jonas Ussing. Ussing är en dansk herre med Hollywood-bakgrund när det kommer till visual effects och CGI-kreation. Hans hemsida har ni här.

Zombiehagen är hans försök att göra en egen film där han tillämpar mycket av det han lärt sig under sin karriär. Jag ser honom som en programmerare som börjar göra sitt eget datorspel. Ussing är CGI-kille som gör en egen film. Bägge kommer från den tekniska sidan av spektrat snarare än från speldesign, berättande, manus eller regi. Bara det gör saken intressant.

Konceptet för filmen är att låta zombiehotet utspela sig i Köpenhamn istället för i USA eller England som annars är mest förekommande igenom genren. Zombiehagen tar inspiration från skräck, action och zombiekultur och placerar det i för oss bekanta miljöer som stadion Parken och Rådhusplatsen.

En rolig sak med det här tycker jag är genrevalet. Svensk och dansk film tenderar oftast lägga sig i komedi-, drama- och thriller-facket. Att Ussing vill göra CGI-skapad skräck tycker jag låter spännande bara av skälet att det är något väldigt annorlunda i vår filmindustri.

Eftersom MSO i samarbete med kompositören Nicklas Schmidt spelat in musiken till filmen passar man på att göra något väldigt unikt med premiären. Lördagen den 15 november klockan 19:00 har Zombiehagen premiär i Malmö konserthus. Det alldeles unika i sammanhanget är tal och ljudeffekter kommer direkt från högtalaren medan musiken i filmen kommer att framföras av en levande orkester medan . Något utöver din ordinarie bioupplevelse.

Gillar du skräck och zombier? Vill du få chansen att se denna kortfilm månader före den börjar dyka upp på mindre biografer och filmfestivaler? Och vill du uppleva den på ett alldeles unikt vis? Då tycker jag ni skall spana in trailern och sen överväga ett besök.

 


csm_zombiebanner920_fa093fad69-005

Zombiehagen är en kortfilm med zombie- och skräcktema som består av 30 minuter film och 30 minuter John Williams-musik.

Premiären äger rum den 15 november på Malmö konserthus . Ta chansen och delta i premiären för det unika tillfället att vara först att se filmen, se zombier i lobbyn samt höra dess musik framföras live av Malmö symfoniorkester. Alla biljetter kostar endast 100 SEK.