unnamed

Spelmusik: Candy Crush Soda Saga (multi) – Level Theme (2014)

Kompositören och musikern Johan Holmström ligger bakom Malmö FF-hymnen som vi kan höra från supporterläkataren varje gång stadens lag spelar. Vad ni kanske inte känner till är att Holmström sen några år tillbaka arbetar på spelstudion King i Malmö och skriver all musik till deras spel.

I november släppte King spelet Candy Crush Soda Saga som är senaste delen i deras omåttligt populära pusselsaga. Pusselspel brukar vanligtvis bestå av små korta melodi-loopar. De tenderar även vara skapade på elektronisk väg av budgetskäl. Privilegiet man får när man arbetar som kompositör hos ett bolag som ligger bakom världens just nu mest populära pusselspel är att man får enorma resurser. Dessa resurser har lett till att Candy Crush Soda Saga dels har längre musikstycken men framförallt att musiken är framförd av en riktig fullskalig orkester. Och inte nog med det, det är ingen mindre än Londons egen symfoniorkester som spelat in musiken i självaste Abbey Road Studios.

Faktum är att det först var tänkt att Malmö symfoniorkester skulle spela in musiken men när högtflygande planer blir än mer ambitiösa är det svårt att hindra dem. Vem kan och vill neka en kompositör den magiska och oförglömliga upplevelsen att få arbeta i den legendariska Beatles-studion?

Istället kommer Malmö symfoniorkester ha det stora nöjet att under Joystick 7.0 framföra en svit med musik från Candy Crush Soda Saga. Stycket jag bjuder på i dag är den huvudsakliga musiken miljontals människor hört när de lagt ner åtskilliga timmar på det uppskattade pusselspelet. Jag hade aldrig hört stycket förr men får säga att jag finner det högst angenämt. Här har vi en avkopplande drömsk och romantisk melodi vars mer pompösa mittparti verkligen känns riktigt medryckande som om man bjuds upp till dans på en bal.

Så missa inte detta framförande och all annan musik vi har i beredskap åt er torsdagen den 22 januari 2015 under Joystick 7.0. Det kompletta programmet byggs sakta men säkert upp i högerspalten här på MSO Volym och genom att följa oss på bloggen eller sociala medier missar du varken det eller mycket annat!