landfall-1152x864

Spelmusik: World of Warcraft (PC) – Seasons of War (2005)

World of Warcraft fyller tio år borta i USA den här veckan. I samma svep har Blizzard släppt expansionen Warlords of Draenor som blåst nytt liv i den gamla trotjänaren och lockat tillbaka spelare som lett till att spelet åter igen har över tio miljoner betalande användare igen. World of Warcraft fortsätter med andra ord att efter tio år vara en kraft att respektera.Av den anledningen och att World of Warcraft fyller tio år snart även här i Sverige tänkte vi på Joystick ta er tillbaka där allt började. Under Joystick 7.0 skall vi nämligen spela klassikern Seasons of War som är en del av originalets introduktionssekvens. Det är även för första gången när Joystick innehåller musik från World of Warcraft.

Ni som kan denna låt eller lyssnar på videospelaren i denna stund kan ni säkert höra att det pampiga stycket innehåller sång. Det kommer vår tolkning också göra vilket innebär att Joystick 7.0 innehåller musikstycken med faktiskt körsång, något vi inte haft på länge.

Bakom musiken står Jason Hayes som är Blizzards in house-kompositör som gjort mestadels av musiken från det s.k. vanilj-WoW. 2006 lämnade han dock Blizzard för att testa vingarna vilket ledde till skapandet av bl.a. en del Dota 2-musik. Nu är Hayes tillbaka på Blizzard sen 2013 och gör ny musik åt studion.Då var första låten i Joystick 7.0 avslöjad. Mer låtar följer nästa vecka och då kommer jag även presentera mer detaljer om konsertens generella upplägg.