Volume-Control-1280x800-wallpaperz.co

Välkomna till MSO Volym

Det är dags för något nytt. Det är dags att skruva upp rösten.

Detta är evolutionen av Joystick-bloggen. Detta är MSO Volym.

Efter Joystick 6.0 fick många av er svara på en enkät. En av frågorna i den lydde “Hade du varit intresserad av konserter som är likartade med Joystick eller mer klassiska konserter?”. En överväldigande majoritet av er svarade ja. Bloggen MSO Volym är en respons men även en naturlig utveckling av detta.

Joystick-bloggen var en cool idé men opraktisk i längden. När vi nu skall ha två konserter i filmens tecken märkte vi direkt att vi blev begränsade. Vi ville nämligen tala direkt till er som svarade ja, alla ni som tycker om Joystick och är öppna för liknande upplevelser. Alla ni som tycker om pop- och nördkultur men inte nödvändigtvis alltid besöker konserthuset. MSO Volym är tänkt att tala till just er.

Det hade varit märkligt att tala om film och annan modern kultur på Joystick-bloggen så därmed skapade vi MSO Volym. Om du känner att MSO aldrig talat direkt till dig är det MSO Volym du skall följa.

Jag har full förståelse för det här då mitt intresse för orkestral och symfonisk musik kommer från både spelen och filmens värld. Jag är övertygad om att ni är flera därute som delar min bakgrund och upplevelse. Vi tycker orkestermusik är häftigt men ryggar tillbaka när vi hör begreppet klassisk musik. Jag vill ta död på myter och jag vill ändra vår syn på konserthuset som institution.

Även om jag hyser en enorm passion för dator- och TV-spel tycker jag om mycket annan modern kultur. Mitt mål med MSO Volym är att binda musiken till olika former av medier, precis som jag gjorde på Joystick. Metoden ändras inte, möjligheterna blir bara fler.

Nästa gång Malmö konserthus vill göra en konsert som är utanför mallen av t.ex. film och spel kommer jag och MSO Volym finnas här för att tipsa er om dessa konserter och händelser samtidigt som ni får något att läsa eller lär er något nytt.

Vi kommer vara öppna för dialog och längre fram kanske vi rentav kan forma idéer för konserter tillsammans. Vi kan som grupp belysa nuet samt dåtiden och tillsammans forma en ny spännande framtid där Malmö konserthus, musik och kultur blir en naturlig del av vår vardag, både här på nätet och IRL.

Press start to continue. Nu börjar ett nytt äventyr.

Välkomna till MSO Volym.